Xerrada a la Creu Roja : La cura dels peus

Xerrada sobre la cura dels peus i l’importància del calçat per la prevenció del dolor d’ esquena a la seu de la Creu Roja.

Els peus són l’ òrgan de l’equilibri, sobre ells es sustenta tot el cos i ens permeten estar de peu i avançar. Cada cop que donem un pas, les articulacions del peu reben un impacte de1,5 vegades el nostre pes, i de 2 vegades quan correm.

Des de ben petits els peus estan sotmesos a les restriccions imposades pel calçat  provocant alteracions i deformitats en edad adulta.

La moda moltes vegades ens porta a escollir les sabates per la vista i no pels peus el que provoca  l’ aparició de patologies con dits en urpa, galindons, fascitis plantars, durícies (ulls de poll, etc)

Una mala funció del peu en la dinàmica a vegades provocada pel calçat (ex. sabates de tacó alt, plataformes, xancletes) provoca una mala postura que causa dolors d’esquena (lumbars, cervicals)

Quan comprem unes sabates hem de tenir en compte el tipus de peu (ample, estret), l’ activitat per a que les farem servir (treballs que requereixen moltes hores en peu), el material, i elements concrets de la sabata (cambrilló, contrafort, pala) que fan que aquesta faciliti la funció del peu.

 

 

Estimular la planta del peu amb una pilota semi dura es un bon exercici per relaxar les parts toves del peu i estimular les nombroses terminacions nervioses 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *